Vores dejlige uge på Mpala

I september 2015 var vi en uge på Mpala Safari Lodge, –  men inden vi kom der gik vi så grueligt meget igennem:

Vores SAS-fly blev aflyst 15 minutter før afgang.

Vi blev ombooket til et andet fly  via en anden rute, så vi ankom til Johannesburg 5 timer senere end oprindelig planlagt og derfor var sidste afgang til Phalaborwa for længst fløjet-

Vores bagage var ikke med flyet til Johannesburg… Panik!

Vi måtte i hast få et hotelværelse i Johannesburg  og købe lidt nødvendigt skifteøj og toiletartikler og så kunne vi nå et meget tidligt fly til Phalaborwa- og stadig Intet nyt om vores bagage.

Da vi landede i Phalaborwa blev vi modtaget af en venlig og rar ranger, Theo, som sørgede for at vi fik lidt morgenmad og tid til lidt shopping af nødvendigt tøj til safari. ( vi havde kun det vi stod og gik i og det var beregnet på danske temperaturer ikke sydafrikanske…)

Men ved ankomsten til Mpala Safari Lodge så begyndte eventyret og den positive oplevelse. Vi havde jo været ret langt nede over den manglende bagage- vores gode kamera og kikkert var i kufferten og toiletsager og sommertøj manglede vi meget og ikke mindst noget medicin som vi begge skulle have, men det gled helt i baggrunden da vi blev mødt med så megen venlighed – vi blev behandlet som kongelige – og vi følte os som sådan. (vi var de eneste gæster i den uge).

Der var søde og venlige og hjælpsomme mennesker over alt, som gjorde alt for at vi havde det godt og fik det fulde ud af opholdet.  Da vi begge manglede noget af vores vigtige medicin, kontakte Estel sin egen læge og fik ordineret det til os begge, så vi undgik ubehag af at mangle det. Enestående…

Da vi var ankommet 1 døgn forsinket i forhold til ugeprogrammet, havde man,  inden vi ankom,  lavet om på programmet så vi alligevel nåede at få alle oplevelserne med – og takket være Estel, Theo  og alle de andre dejlige mennesker fik vi en helt fantastisk oplevelse ved at være på Mpala Safari Lodge.

Estel kæmpede noget af en kamp for at finde vores bagage, ringede rundt alle vegne og fik mange forskellige oplysninger, som viste sig ikke at passe, bl.a. var der 2 gange folk inde i Phalaborwa lufthavn for at hente bagagen, som alligevel ikke var der, – men endelig onsdag eftermiddag   (oprindelig ankomst var lørdag) dukkede den op i Hoedspruit…

Stor var gensynsglæden med både tøj og kamera og det var så heldigt at det dukkede op lige før vi skulle på 2 dages safaritur til Kruger NP.

Så fra den safaritur har vi massevis af skønne fotos af elefanter, løver, flodheste, næsehorn og geparder  samt krokodiller, fugle  og meget mere.

Det var en fantastisk oplevelse som vi aldrig glemmer.

Vi er blevet meget betaget af Sydafrika og vi vil forfærdelig gerne tilbage igen til Mpala Safari Lodge  og  genopleve alt det dejlige vi oplevede i 2015 –  og så prøve en uges ophold der, medbringende vores bagage fra dag 1…

Der er en kærlig og rar stemning på Lodgen, alle smiler og står på pinde for at vi gæster har det dejligt og oplever en masse.  Vi vil til enhver tid anbefale stedet.

Svend Erik og Kirsten Hornbak