Disse oplevelser er inkluderet i opholdet

Disse oplevelser er inkluderet i opholdet

Alt dette oplever du med Mpala Safari

Alle pakker herunder er inkluderet i prisen

  • Natsafari
  • Bush Walk
  • Game drive
  • Alle måltider
  • Middag i bushen
  • Game drive på ATV
  • Sotho Stammedans
  • 2 dage i Kruger National Park med overnatning
  • Gamedrive med “champagne”.
  • Transfer til og fra lufthavn

Klik på billederne herunder

Lodge
i bushen

Safari
om natten

Bush
walk

Game
drive

Alle måltider

Middag i bushen

Game drive på ATV

Stamme dans

National Park

Gamedrive champagne

Kruger National Park

2 dage med overnatning

I Kruger National Park kan du se alle de fascinerende dyr i deres naturlige omgivelser. Dyrene er slet ikke bange for bilen, så man må ofte stoppe op for at lade elefanter, giraffer eller måske endda en gruppe løver passere vejen lige foran. Undervejs holder vi pauser og forsyner os med retterne fra de bugnende picnickurve, som kokken har pakket til os hjemmefra.

Som noget helt specielt gennemfører vi turen til Kruger National Park som en 2-dages tur, hvor vi overnatter i en af Kruger parkens udmærkede camps. Hvert par får sin egen hytte med privat bad/toilet. Hvis man rigtig vil opleve Kruger Nationel Park og det fascinerende afrikanske dyreliv, får man ikke tilstrækkeligt ud af det på de normale éndags ture, som de fleste andre lodges gennemfører. Naturen er lunefuld og det ville da være ærgerligt, hvis den eneste dag i Kruger skulle blive en ringe dag.

For at sikre mindeværdige oplevelser gennemfører Mpala Safari Lodge derfor udflugten til Kruger som en 2-dages tur. Som en ekstra gevinst medfører dette også, at man får bedre mulighed for safari oplevelser i aften- og morgentimerne, som de normale éndagsture ikke kan give.
Rovdyrene løve og leopard er primært aktive i natte- og morgentimerne og er derfor sjældne at se i dagtimerne. Det er også en stor fordel, at turen gennemføres i et meget roligere tempo, fordi vi ikke behøver at køre så langt, for at nå det hele på én dag. Når vi finder noget spændende at se, kan vi give os god tid til at nyde oplevelsen.

Kruger National Park forlades midt på dag 2, i god til til at nå hjem til Mpala Safari Lodge og evt. en svalende dukkert i swimmingpoolen.

 

Traditionel Sotho Stammedans

Imponerende sydafrikansk folklore

Den lokale Sotho stamme viser deres traditionelle sange og danse, iført deres originale festklædedragter. Idéen til dette fik vi, da vi hørte at de traditionelle skikke er ved at gå i glemmebogen.

Vi kontaktede den lokale høvding og spurgte, om stammen var med på idéen. Det var de, men de unge kunne ikke deres egne danse, deres forældre kendte dem heller ikke så godt, så vi måtte have bedsteforældrene til at undervise.

Safari og romantisk middag i bushen

En helt særlig oplevelse

En tidlig eftermiddag, når den brændende middagssol er aftaget, er det tid til at opleve safari i sydafrika med en særlig game drive. Turen går ud i den spændende sydafrikanske natur og afhængig af temperament kan du vælge mellem at køre game drive på noget så usædvanligt som 4-hjulede motorcykler 4W, eller du kan vælge en game drive i åben safaribil med chauffør. Hver person over 16 år (12-16 årige på eget ansvar) får deres egen 4W, der er let at køre.

Der køres langsomt og forsigtigt ad snoede stier gennem bushen, hvor der er chance for at møde giraffer, der nysgerrigt bliver stående og betragter os. Undervejs stopper vi op, så vi kan nyde en forfriskning og betragte det smukke sydafrikanske landskab. Om aftenen bliver der serveret romantisk middag i bushen i Mpalas egen bushcamp.

 

Game drive med “champagne”

Her kan du opleve dyrelivet tættest på

På Mpala kører vi Game Drive i åbne safaribiler med kraftig motor, som gør det muligt at komme rundt i det ujævne terræn. Mpala ejer en del af Great Kruger National Park, som er forbeholdt Mpalas gæster – og alle dyrene.

Ofte kommer vi ganske tæt på dyrene, så det er om at have kameraet klar til det perfekte pletskud. Der er Gamedrive flere gange i løbet af ugen.

Undervejs gør vi holdt og der er mulighed for at få noget at drikke, mens vi taler om oplevelserne. Om søndagen slutter vi af med den sidste Game Drive på Mpalas udsigtstop, hvor Mpala siger tak for besøget og byder på et glas sydafrikanske bobler i solnedgangen.

 

Bush Walk

vandrer man til fods i naturen ledsaget af Mpalas bevæbnede guide

Det er spændende at færdes til fods i den sydafrikanske natur, mens guiden fortæller om de mange ting, I møder undervejs.

Det er fantastisk at opleve, hvordan den trænede guide opdager små spor i terrænet, som vi andre ikke ser, før han udpeger dem for os.

Det kan være en knækket gren, spor i sandet, eller dyrenes efterladenskaber, der fortæller hvilket dyr og hvornår, det har været her.

Børn 6-12 år deltager ikke i bush walk, men får en gamedrive i stedet for.

Night drive

Oplev dyrene når de er mest aktive

Når solen går ned bliver det med ét mørkt og mange dyr bliver aktive. Det er på denne tid af døgnet, der er mulighed for at se de dyr, der holder sig skjult om dagen.
De nataktive ser eller sanser lige så godt om natten, som vi mennesker ser om dagen. Dyrene lader sig ikke skræmme af vores projektørlys.

Tag godt med tøj på, da aften- og nattetimerne i Afrika kan være ganske kolde

Vil du have flere oplevelser?