Et sted skabt af drømme

Mpala Safari Lodge er resultatet af vores drøm om et sted i Afrika, der startede med en ferie i 1989

Lodgen

Mpala Safari Lodge

Et sted skabt af drømme

Et sted skabt af drømme

Mpala Safari Lodge er resultatet af vores drøm om et sted i Afrika, der startede med en ferie i 1989. Vi rejste dengang på vores første afrikanske safari, som var en ekspedition i telt blandt løver og elefanter, uden nogen form for luksus. I år 2000, efter en dejlig safari i Sydafrika med vores 2 børn, besluttede vi at tiden var kommet til at vi skulle finde vores eget sted for Afrika safari. Ole og Annelise var dengang kun 9 og 6 år, men de var lige så begejstrede for den afrikanske stemning, som vi var blevet 11 år tidligere.
Det følgende år, da vi igen rejste til Sydafrika, fandt vi det helt perfekte sted. Her har vi sidenhen bygget Mpala Safari Lodge, midt i den uspolerede natur lige ved floden Olifants River i det verdensberømte naturreservat Great Kruger National Park.

Per, der er bygningsingeniør, vidste hvordan byggeriet skulle organiseres og vi fik kontakt til en dygtig arkitekt og en entreprenør. Kvalitet og arkitektur blev sat i højeste prioritet og i januar 2003 stod lodgen færdig til at modtage de første gæster til afrika safari. Bortset fra et par gange, hvor nogle løver og bøfler generede bygningsarbejderne, gik alt efter planen. I løbet af byggeriet sørgede Helle for planlægningen af indretning og inventar. Hun stod for alt lige fra de mindste indkøb af teskeer til design af møbler, som blev specielt fremstillet til os. Vi fik hjælp af en dygtig indretningsarkitekt, der gav os ideer og inspiration. Men ingen valg blev truffet, før vi selv havde set og rørt ved varerne, efter utallige besøg på markeder og hos møbelsnedkere. Estel, der er vores dygtige manager på Mpala, har været med helt fra starten 

– faktisk er mange af vores ansatte stadig de samme og det er vi meget glade for. Vi er blevet som en familie. Vi bor i Danmark, nord for København. Heldigvis har vi mulighed for at rejse til Mpala 3-4 gange hvert år, så vi er aldrig for længe væk fra vores paradis.

De varmeste hilsner
og velkommen til Mpala
Helle og Per Grunert

Lodgen
Vi gir dig

Safari i Sydafrika giver første parket til dyrelivet

Efter et dejligt, forfriskende bad i jeres private badeværelse, klæder du dig på og går ud på din terrasse, for at nyde lydene og de friske dufte, inden du går hen til hovedhuset. Her venter der et lækkert morgenmåltid på den store terrasse, hvorfra der er udsigt direkte ned til Olifants River.

Herfra kan du se dyrene komme i grupper og drikke og bade, samtidig med at de andre gæster på stedet også dukker op og spiser deres morgenmad. Du kender efterhånden dem alle sammen, for stedet har kun plads til 12 gæster ad gangen, der indlogeres parvis i et af de 3 dobbelthuse – chalets – der ligger rundt omkring hovedhuset.

Du er i paradis og det er stor luksus, at der ikke er store grupper af andre mennesker. Netop det, at der maksimalt kan være 6 par ad gangen, gør, at du altid er i første række for oplevelserne. Ingen lange køer og ikke en masse andre, som maser sig foran. Det er dig og oplevelserne – det du altid har drømt om.

I går var I på bush walk (vandretur) med stedets erfarne guider. Her lærte du, hvordan du kan se sporene efter de mange vilde dyr og I kom også helt tæt på et par stykker. Det blev også til en fotosafari på ATV og dagen sluttede med en idyllisk, romantisk middag ude midt i bushen tilberedt over bål.

Der sad I i den nedgående sols stråler og nød et fantastisk måltid, mens dagens dyreliv takkede af og stemmerne fra nattens dyr begyndte at kunne høres, mens millioner af klare stjerner begyndte at vise sig på den kulsorte nattehimmel.

Ilden knitrede stadig og I talte om dagens mange nye oplevelser og de dyr, som I havde set.

Vi sørger for

Alle måltider

Lækker sydafrikansk mad med et sundt twist

Lodgen
Vores dygtige kokke tilbereder overdådige og velsmagende måltider – ofte udendørs i Bomaen eller på ægte safarimanér omkring bålet i bushen.

At spise ude er storslået safari romantik. Oven over jer, er Afrikas nattehimmel kulsort med millioner af klare stjerner og ikke så sjældent et fint stjerneskud.
Ofte er der vildt på menuen, når kokken f.eks. har lækkert kød fra impalaen på grillen. Uovertruffent sydafrikansk oksekød og lækre og sunde salatanretninger er også “hverdagskost” på Mpala Safari Lodge.
Til maden kan man vælge udsøgte Sydafrikanske vine fra Mpalas vinkælder. Med vores interesse for – og viden om – de lokale vine, har vi gennem årene opbygget en velassorteret vinkælder. En interessant vinøs oplevelse løfter middagen til en kulinarisk oplevelse.
Til de mange udflugter, pakker kokken en lækker picnickurv og der dækkes op til frokosten med dug på bordet.
Har I behov for særlig diæt tager Mpalas køkken naturligvis højde for det.

Det vil være en stor hjælp at vide det, inden I ankommer.

Første parket

til alle de fantastiske oplevelser

Det er vigtigt for os, at vores gæster altid får mest muligt ud af deres besøg. Det er også derfor at, vi maksimalt har 6 dobbeltværelser. Det er din sikkerhed for, altid at være på første parket til alle de fantastiske oplevelser. Du kan finde ledige datoer ved at klikke på booking. har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os.

Mpala Safari Lodge ligger i Greater Kruger National Park

Lodgen