fbpx
Hvis du foretrækker at købe en pakkerejse kan du vælge en af de rejsebureauer, som vi samarbejder med
Hvis du vil arrangere din egen rejse, har vi nyttige oplysninger her
Et sted skabt af drømme
Mpala Safari Lodge er resultatet af vores drøm om et sted i Afrika, der startede med en ferie i 1989. Vi rejste dengang på vores første afrika safari, som var en ekspedition i telt blandt løver og elefanter, uden nogen form for luksus. I år 2000, efter en dejlig safari i Sydafrika med vores 2 børn, besluttede vi at tiden var kommet til at vi skulle finde vores eget sted for Afrika safari. Ole og Annelise var dengang kun 9 og 6 år, men de var lige så begejstrede for den afrikanske stemning, som vi var blevet 11 år tidligere.

Det følgende år, da vi igen rejste til Sydafrika, fandt vi det helt perfekte sted. Her har vi sidenhen bygget Mpala Safari Lodge, midt i den uspolerede natur lige ved floden Olifants River i det verdensberømte naturreservat Great Kruger National Park.

Per, der er bygningsingeniør, vidste hvordan byggeriet skulle organiseres og vi fik kontakt til en dygtig arkitekt og en entreprenør. Kvalitet og arkitektur blev sat i højeste prioritet og i januar 2003 stod lodgen færdig til at modtage de første gæster til afrika safari. Bortset fra et par gange, hvor nogle løver og bøfler generede bygningsarbejderne, gik alt efter planen. I løbet af byggeriet sørgede Helle for planlægningen af indretning og inventar. Hun stod for alt lige fra de mindste indkøb af teskeer til design af møbler, som blev specielt fremstillet til os. Vi fik hjælp af en dygtig indretningsarkitekt, der gav os ideer og inspiration. Men ingen valg blev truffet, før vi selv havde set og rørt ved varerne, efter utallige besøg på markeder og hos møbelsnedkere. Estel, der er vores dygtige manager på Mpala, har været med helt fra starten – faktisk er mange af vores ansatte stadig de samme og det er vi meget glade for. Vi er blevet som en familie. Vi bor i Danmark, nord for København. Heldigvis har vi mulighed for at rejse til Mpala 3-4 gange hvert år, så vi er aldrig for længe væk fra vores paradis .

De varmeste hilsner og velkommen til Mpala

Helle og Per Grunert

Indkvartering
Første parket til alle de fantastiske oplevelser

Det er vigtigt for os, at vores gæster altid får mest muligt ud af deres besøg. Det er også derfor at, vi maksimalt har 6 dobbeltværelser. Det er din sikkerhed for, altid at være på første parket til alle de fantastiske oplevelser.

Du kan finde ledige datoer ved at klikke på booking. har du spørgsmål er du selvfølgelig altid velkommen til at skrive til os.

Fra gæstebogen
Af Henrik & Charlotte, Søborg – 27. marts 2019
Krydret med lidt løvebrøl og den smukkeste stjernehimmel

 

 

 

 

 

Kære alle på Mpala Vi har følt os så forkælet, godt behandlet og nydt hvert minut. Vores uge her er bare fløjet afsted. Den måde uge-programmet er skruet sammen på, er fantastisk, nye oplevelser hver dag. Rangernes viden og formidlingsevner er i top, deres entusiasme for deres job, indlevelse i naturen er så smittende at man bare bliver revet med. Gældende fra fund af dyre lort, dyre spor, spotting af dyr, formidling af økosystemet i bushen, fra bille til elefant, hvordan de alle er afhængig af hinanden og har hver deres rolle. Besøget på skolen og børnehaven, viser hvor vigtigt det er at hjælpe. Det at Mpala vælger at give hjælp og støtte til disse projekter, er meget inspirerende – så tak Per at dette også blev en del af vores oplevelse.