Flere oplevelser & udflugter

Flere oplevelser & udflugter

Disse oplevelser
kan tilkøbes

Se alle de inkluderede oplevelser

Ballonflyvning over bushen

Oplev magien ved at svæve lydløst henover trætoppe og dyreflokke

Vi mødes før solopgang, hvor der serveres kaffe, mens ballonen blæses op til imponerende 8 etagers højde. Flyvningen starter så tidligt, at vi oplever solen stige op i horisonten, mens vi stiger op med ballonen. Vi driver over landskabet og nyder den imponerende udsigt, mens vi kigger efter dyr og betragter det betagende landskab under os.

Når vi lander bliver der serveret et glas champagne. Vi sætter sikkerheden højt og gennemfører kun denne tur, når udsigten for vind og vejr er absolut i orden.

Pris: 5 200 Rand pr. person

luksus safari

Rivercruise

ultimative oplevelse

At flyde stille og roligt på vandet mellem flodheste og krokodiller, mens elefanter og giraffer ser til fra flodbredden – en dejlig afslapning og fantastisk oplevelse.Cruiset foregår på en opdæmmet del af Olifants River, hvor det rolige vand er hjemsted for et væld af dyr og fugle. Vi sejler mellem prustende flodheste, lurende krokodiller og imponerende fiskeørne på udkig efter fisk.

Pris: 1 600 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika33

Shoppingtur

til Phalaborwa

Halvdagstur til byen Phalaborwa, hvor du kan shoppe eller blot opleve livet i en moderne mindre afrikansk by. Du kan vandre omkring, nyde folkelivet og de eksotiske boder på torvet, eller du kan gøre dine indkøb af tøj, sko, smykker mv. i moderne butikker til afrikanske priser. Hvis muligheden byder sig kombineres turen med et besøg ved kobberminen, med udsigt til verdens næststørste menneskeskabte hul – diameteren er næsten 2 km2 og dybden er næsten 1 km. Minen har gjort Phalaborwa til en ganske velhavende by med mange flotte boliger.

Pris: 1 100 Rand pr. person

Phalaborwa mine

Golf

og giraffer

Gå en 18-hullers runde på Hans Merensky Golf Club, som er en helt særlig oplevelse med krydsende giraffer og andre dyr, der er tiltrækkes af banernes grønne græs. Det er ufornuftigt at opsamle golfbolde, der er faldet i vandet, for søerne er fyldte med krokodiller og flodheste.

Pris: 1 750 Rand pr. person inklusiv green fee og leje af udstyr

Leje af golfvogn Pris 280 Rand ekstra

Mpala-Safari-Sydafrika56

Geparder

og truede dyr

Oplev centret for truede dyr i Hoedspruit, hvor man især opdrætter geparder til udsætning i naturen. Blandt andre dyrearter er de sjældne vilde hunde, samt en række skadede dyr og forældreløse dyreunger, som bliver passet og plejet, til de kan sættes fri. Vi gør opmærksom på, at en del af dyrene går i mindre indhegninger, men centret er alligevel en oplevelse værd, og som besøgende er man med til at bidrage til driften og dyrenes overlevelse.

Pris: 1 600 Rand pr. person

Cheta

Panorama Ruten

2 dage med overnatning

Turen gennemføres i dagene umiddelbart inden ankomsten til Mpala og slutter med ankomst på Mpala Safari Lodge mandag eftermiddag. Panorama ruten er en legendarisk køretur gennem de kønne Drakensbjerge nordøst for Johannesburg. Turen byder på et sandt overflødighedshorn af prægtige naturscenerier af bjerge, udsigter, vandfald, Guldgraverbyen Pilgrims Rest, The Three Rondavels i Blyde River Canyon, Bourkes Luck Potholes, shopping og meget mere.

Der er meget at opleve på Panorama-ruten. Derfor er denne tur tilrettelagt over to dage, hvor den første dag er ankomst og afslapning oven på flyrejsen. Det betyder også, at du får forlænget ferien til Sydafrika med en dag, når du vælger Panorama-ruten. Du rejser hjemmefra en dag tidligere og ankommer til Johannesburg allerede søndag.

Arrangementet er inklusiv transfer fra Johannesburg International Airport (OR Tambo) hvor guiden venter og kører dig til det valgte hotel i Hazywiev. I Hazywiev er der indkvartering på hotel, hvor resten af dagen tilbringes med afslapning og tilvænning til Afrika eller en svalende tur i hotellets swimming pool. Vi forsøger så vidt muligt at indlogere på det spændende hotel Casa Do Sol, hvor aftensmad og morgenmad er inkluderet i opholdet på hotellet.

Næste morgen bliver du hentet på hotellet af guiden og Panorama-ruten starter allerede derfra, med kørsel gennem blandt andet smukke bananplantager og Eucalyptus skove og de store natur scenerier gennem Drakensbjergene med stop ved seværdighederne venter forude.

Pris: inklusiv transfer fra Johannesburg:
Dkr. 4.200,- pr. person v. 2 personer
Dkr. 3.000,- pr. person v. 4 personer eller derover
Enkeltværelsestillæg på Casa do Sol: Dkr. 1000,-

Disse oplevelser kan tilkøbes
Disse oplevelser kan tilkøbes

Ekstra bushwalk

–Oplev endnu mere

Der er allerede bush walk med i det faste program, men hvis du vil opleve endnu mere, kan du bestille ekstra ture. Det er facinerende at opleve, hvordan vores trænede guider opdager selv de mindste spor i terrænet. Du ser dem måske først selv, når du får dem udpeget. En knækket gren, fodspor i sandet eller dyrets efterladenskaber fortæller hvilket dyr der har været forbi- og hvornår.

Pris: 600 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika71

Hesteridning

På hesteryg kan du komme tættere på dyrelivet

Når du rider på safari til hest oplever du, at du virkelig bliver ét med naturen. De afrikanske dyr bliver ikke bange for en rytter til hest, men de oplever blot ekvipagen som andet dyr i naturen. I kan ride ind midt imellem en flok zebraer uden at de løber deres vej. Det er ganske enkelt en intens naturoplevelse. 

NB. Turen er for erfarne ryttere.

Pris: 2 200 Rand pr. person

 

Mpala-Safari-Sydafrika84

Teltsafari

Hygge omkring bålet og stemningen midt i Afrika’s natur.

Om aftenen er der hygge omkring bålet og vi nyder stemningen midt i Afrika’s natur.

Vi har rekonstrueret den gammeldags safarioplevelse, hvor man vandrede til fods gennem bushen og overnattede i telte. Maden tilberes over åben ild og natten tilbringes i telt midt i bushen.

Pris: 950 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika85

Drakensbjergene

Kombiner safarien med heldagstur

Heldagstur i de spektakulære Drakensbjerge med besøg ved landevejsboder, udsigten over Blyde River Canyon, der er verdens 3. største kløft, Bourke’s Luck Potholes, hvor floden har eroderet forunderlige formationer i klipperne, samt mange andre smukke naturscenerier. Undervejs serveres picnic frokost.

Pris: 2 500 Rand pr. person

 

3 Rondavels, Drakensbjergene

Skolen

og børnehaven

Der er mulighed for at tage en tur på besøg ved skolen og i den lille børnehave i The Oaks. Turen var tidligere fast på programmet, men vi har besluttet at have turen som en ekstra mulighed. Denne eksratur vil ske om onsdagen, hvor en gamedrive så vil udgå.

Læs mere om vores støtteprojekt her: The Oaks

Pris: 900 Rand pr. person. Dette dækker udgifter til køreturen og det overskydende går til at støtte vores projekt.

Børnehaven

Elefanter

Kom helt tæt på tamme elefanter

Du har måske oplevet indiske elefanter i zoo eller for år tilbage i cirkus. De er da ganske store, men afrikanske elefanter er enorme!

De afrikanske elefanter kan kun tæmmes ved tåsmodighed, vednlighed og masser af godbider. Elefanterne arbejdede tidligere i skovene i Zimbabwe. De fik “fri” for en del år siden og bor nu i deres eget reservat i nærheden af Mpala Safari Lodge.

Elefanterne er dresserede, og man kan komme helt tæt på og klappe dem.

Pris: 3000 Rand pr. person

 

Mpala-Safari-Sydafrika87

ATV

Ekstra tur på ATV – de 4-hjulede motorcykler

Der er allerede en tur på ATV inkluderet i en uges ophold.

Men har du ikke fået nok tilbydes en ekstra tur på motorcykler gennem bushen.

Pris: 1 200 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika53

Ekstra sunset drive

Gamedrive i solnedgangens skær

Når dagen køler ned, bliver dyrene aktive igen. De søger mod vandhuller og græsser i bushen. Så kører vi ud og spotter dem. Vi kører i Mpalas lokalområde og på vores egen del af reservatet.

Undervejs fortæller guiden om dyrene, planterne og insekternes fasinerende liv.

Mens vi nyder solnedgangen og udsigten, holder vi en lille pause og med kølige drikkevarer.

Pris: 675 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika20

Moholoholo

Udflugt til rehabiliterings centret for dyr

I nærheden af bjergene ved Hoedspruit ligger Moholoholo. Det er et vildpleje center, hvor der gøres et stort arbejde for at redde vilde dyr, som er skadede eller har mistet sine livgivende forældre i en alt for tidlig alder. Efter at dyrene er bragt på fode igen udsættes de igen i naturen, enten i deres eget reservat eller naturen.

Gæsterne får mulighed for at se de plejede dyr og bl.a. besøge “gribbe-restauranten”, hvor der serveres gribbeguf for de vilde gribbe.

Centret gør desuden en stor indsats for at undervise i miljø- og dyrebeskyttelse

Pris: 1 400 Rand pr. person

Disse oplevelser kan tilkøbes

Ekstra morgen gamedrive

Nyd en ekstra gamedrive i solopgangen

Vi kører ud i det tidlige morgenlys, mens dyrene vågner op. De er aktive og man ser dem fremme i de åbner områder. De skal lige nå at få morgenmaden inde dagens solstråler bliver for varme og sender dyrene ind i skyggen. Vi kører i Mpalas lokalområde og på vores egen del af reservatet.

Undervejs fortæller guiden om dyrene, planterne og insekternes fasinerende liv.

Pris: 675 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika52

Tag en dagsudflugt til Kruger Park

Vi starter fra Mpala før solen står op og nyder solopgangen i bilen på vej til Kruger.

Oplevelsen af Kruger er den samme, som på vores inkluderede 2-dages tur, men vi kører på et mindre område, da vi skal hjemad igen og ud af parken inden den lukker.

Her køres dagen igennem med stop i picknik spots og nyder Mpalas medbragte lækkerier.

Pris: 3 100 Rand pr. person ved minimum 4 gæster

Mpala-Safari-Sydafrika83

Reptile Park

Se og lær om bushens slanger og andet “kryb” helt tæt på.

Hånden på hjertet – selvom der er slanger og andet “kryb” i bushen, så er det yderst sjældent at se dem. Så frygt endelig ikke at blive “overfaldet” af kryb, blot fordi du er kommet til Afrika.

Hvis du er interesseret i at se dem alligevel, så er turen til Reptil Centret i Hoedspruit være at gøre. De har rigtig mange forskellige slags reptiler og også lidt større insekter.

Man kan desuden få en demonstration i et sikret område af de 3 farligste slangers reaktion på et tæt møde med mennesker, så man ved selvsyn kan se, at de virkelig gør alt, hvad de kan for undvige og se at komme væk.

Pris: 1 400 Rand pr. person

Mpala-Safari-Sydafrika89

Se alle de inkluderede oplevelser