Uddrag fra en dagbog..

 

Kære Mpala.

Vi var nede at besøge Jer sommeren 2014. Det var en oplevelse vi ALDRIG glemmer.

Vi var 2 familier afsted. De 2 yngste piger i hver familie(Cathrine og Anja) havde været ½ år  i Cape Town forinden som frivillige på et børnehjem. Så vi tog til Cape Town og hentede dem og så videre til Mpala.

Vores familie består af far Lars, mor Camilla, storesøster Louise og Cathrine.

Jeg skrev dagbog under hele opholdet, og har valgt at sætte nogle uddrag ind her. Først vil jeg dog lige sige, at Estel,Manageren, er GULD værd for Mpala. Hun er det sødeste og mest hjælpsomme menneske man kan tænke sig og sammen med de 2 fantastiske rangere Theo og Clayton, gjorde hun og de vores safari til den mest fantastiske oplevelse.

Hermed uddrag fra min dagbog:

D.8.7.2014

Vi havde dejlig frokost – wraps m/tun. Kufferterne nåede desværre ikke at komme, men afsted kom vi. Vi kørte ca.25 min. ud til ATV’erne. Jette blev i jeepen, Anja og Sarah kørte sammen og resten fik en ATV’er hver. Så var det bare afsted ud i bushen i fuld fart. Cathrine kørte først lige efter jeepen, så Louise, mig, Lars og de andre. Lad os sige det på en pæn måde – Cathrine havde lidt problemer, når hun skiftede gear. Det resulterede i, at hun ind imellem lige pludselig drejede skarpt til højre eller venstre og drønede ind i diverse ting

Jeg var flad af grin. Var dog ret imponeret af den fart Cathrine og Louise skød. Især Louise der ikke har kørekort og er nervøs, når hun er passager i en bil :o)

Det var bare med at følge med. Det var så fedt! Fuld fart off road over sten og huller, gennem rødt sand så vi endte med at ligne de indfødte.

Ikke-navngivet vedhæftet fil 00021

Det var egentlig utroligt, der ikke skete nogle uheld. Pludselig stod der en meget stor giraf – man glemte ellers helt at kigge efter dyrene. Det var simpelthen den fedeste følelse. Vi var allesammen enige om, at det nok var en af de bedste oplevelser, man havde prøvet.

Ikke-navngivet vedhæftet fil 00024

Vi kørte i ca.2 timer og nåede op på ca.45km/t. Spændt på hvor ondt man har i morgen, for man spændte i hele kroppen for at holde ATV’erne på stierne.

Ved 18-tiden nåede vi frem til Mpala’s bush camp. Helt fantastisk sted. Startede med at tisse på et rigtigt toilet, der bare stod under åben himmel midt i bushen! Så fik vi det lækreste oksekød stegt over grillstedet, god rødvin og Amurula.

Ikke-navngivet vedhæftet fil 00027

D 9.7.2014
Vækning kl.04. I dag skulle vi til Krüger.

Dagen startede med en elefant, da vi kørte ud fra campen. Fantastisk tur i Krüger: Giraffer, bøfler, hyæner, næsehorn, løver, flodheste, elefanter og selvfølgelig kuduer m.m. En elefant kom ud på vejen og truede bilerne. Det var fedt. Så så vi også 2 giraffer ’kæmpe’ – kastede halsene mod hinanden.

Morgenmad var sandwich og frokost var hotdogs som Clayton og Theo lavede. Vi har fået den lækreste hytte i første række med view over floden. Så smukt. Nu skal vi på 3 timers Sundrive.

Ikke-navngivet vedhæftet fil 00030

20.45:

Yes, så skete det. Vi så leoparden! Vores guide på sundriven spottede den i et træ, så nu har vi endelig set Big Five. Vi så også utrolig mange giraffer og hippo’er. Vi så desværre også en trafikdræbt hyæneunge midt på vejen. 2 voksne hunhyæner, den ene med unger, blev ved med at gå hen til den dræbte unge. Det var lidt trist :o(

Da vi kom tilbage, havde Theo og Clayton dækket op ude foran hytterne i mørket med stearinlys og floden i baggrunden. Super hyggeligt. Vi fik kebabspyd, grøntsager, hvidløgsbrød og kartoffelsalat m/æg. Laks til Cathrine. Godnat.

Ikke-navngivet vedhæftet fil 00033

Det var så lidt uddrag fra min dagbog. At tage til Mpala er en oplevelse jeg vil unde alle. Der går ikke 1 uge uden at vi tale om det, selom der er gået 2 år.

VI SKAL TILBAGE TIL MPALA :o)