Top 8 “negative” ting ved Mpala

Jeg tror at samtlige indlæg om Mpala, er en svada af rosende omtale.

Derfor finder jeg det betids, at fremhæve den negative side af stedet, samt de belastninger man udsættes for.

1: Forplejningen, der absolut er en vigtig del af en ferie, medfører ofte at man efter hjemkost konstaterer at garderoben er ”krympet”

2: Turen på ATV er noget for sig, masser af støv og den store oplevele at se dyrene flygte fra ”flokken” af motorbøller, turen afsluttes med ”grill-aften” i bushen, og det er noget af en prøvelse, mørket sænker sig og nattens lyde sniger sig ind på en. Over os, er der en stjernehimmel man kun kan drømme om, men så bliver stemningen ødelagt af et vidunderligt måltid.

3: Turen til landsbyskolen er da udmærket, der er mange skønne under og i de større klasser foregår undervisningen på næsten samme måde som da vi var børn, med den store forskel, disse under ser ud til at nyde skolegangen.

4: På vejen indtages frokosten på ”den gale hunds café”. Her er min indvending, at der i forbindelse med spisestedet er en butik, hvor man kan ødsle pengene bort til fine gaveartikler.

5: Så går turen til Kruger, her er der et utal af dyr så det er næsten umuligt at finde tid til en ”lur” under køreturen, men det er god motion for hals og nakke. Hovedet hvirvler rundt, for man skal jo nødig gå glip af noget.

6: Hjemme igen på Mpala, til en velfortjent afslapning og igen forstyrres, men på den anden side af floden står en flok elefanter der kræver opmærksomhed.

7: Den største indsigelse jeg har mod et ophold på Mpala er, at man efter hjemkomst prøver at få ordnet alle billederne, med 1.200 stk. og det er noget der tager tid, så der går flere måneder inden man når igennem dem alle. Og så begynder det største problem at hobe sig op, man opdager at man er nødt til at oprette en ny post i budgettet, hos os står kun Mpala

8: Det er et must at komme igen…….

Ps. Bare det at gennemgå billederne indvirker på ”rejsegenet” så måske… Lad os se i budgettet.

Søren Tjell