Seværdigheder omkring Kruger Park 

Den 28. april 2014

Ved Mpala Safari Lodge kan man opleve mange andre ting end vildtet i bushen. Indenfor rækkevidden af en almindelig dagsudflugt ligger herlige oplevelset klar til at blive nydt.

Mpala Safari Lodge ligger i området mellem Phalaborwa og Hodspruit lige vest for den berømte Kruger National Park.

Fra Mpala’s smukke udsigtspunkt er der vue til Drakensbjergene, som udgør den dramatiske overgang mellem den sydafrikanske højslette “Highfeld” med bl.a. Johannesburg (ca. 1300 moh) og lavlandet “Lowfeld”, hvor Sydafrikas rigtige bush findes og Mpala ligger (ca. 350 moh).

På et sted i disse bjerge er der et næsten lodret fald på over 800 m med en storslået udsigt over lavlandet. Det hedder “Goods Window”  og ligger som en af attraktionerne på Panoramaruten. Man kalder det Goods Window, fordi det føles som om man som Gud ser ned gennem skyerne til mosaikken af marker og landsbyer.

I Drakensbjernene nær Mpala Safari Lodge finder man også Blyde River Canyon. En af Verdens største canyons, en fantastisk kløft, som skærer sig flere hundrede meter ned i gennem bjerngene hulet ud af den smukke Blyde River. Dybt nede afgrænses den af en smuk sø. Løfter man blikket ser man en fortryllende række af smukke bjerge.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

Det mest iøjnefaldende er De 3 Rondavels, som ligner gigantiske negerhytter. De lokale stammer brugte disse toppe, som tilflugtsted, når nabostammerne gik på rov til at flygte op på. De havde lette stiger og reb, som de kunne trække med sig opad og dermed hindre adgangen for de ubudne.

I dette højland vokser Sydafrikas National blomst, Protea, som mindre buske i slettelandet mellem de dybe kløfter. Denne smukke blomst findes i flere farvevarianter. Man kan i sæsonen også finde dem i danske blomsterbutikker.

Det kan være fristende at kæle de smukke hår i blomsten, men det nedsætter blomstens levetid markant.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

Lige hvor de to floder Blyde River og Troy River mødes finder man Burkes Luck Potholes et eventyrligt sted, hvor det hvirvlende vand har skabt dybe smalle kløfter med flotte runde udhulninger i de bløde klipper.

Der er bygget et par elegante broer over kløfterne, så man med betagelse kan betragte det smukke syn og se glimtet af mønter på bunden af vandet. Det er også muligt at få øje på fisk i dybet. Seværdigheder omkring Kruger Park 

Vand og vandfald er en del af skønheden af Drakensbjergene. Navne som Berlin, Lisbon og MacMac pryder de mest berømte af vandfaldene.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

Historien er om MacMac stammer tilbage fra guldgravertiden i 1873, hvor præsident Thomas Burger besøgte stedet og blev præsenteret for alle de skotske Mac-navne på guldgraverne, at han med et smil døbte stedet Mac Mac.

En meget berømt guldgraverby i Drakensbjergene er Pilgrims Rest, hvor den legendariske “Alec Weelbarrow Patterson” drog ud fra Mac Mac og fandt store mængder guld i 1870erne.  Han fik sit øgenavn, fordi han gik hele vejen fra Cape til MacMac (ca. 1600 km) med en trillebør med sine egendele.

De mange små huse fra den svundne tid er bevaret og huser idag små butikker med lokale varer og souvenirs. Her er også en kirkegård med gravene fra den tid, hvor de fleste døde en voldsom død. Det sydafrikanske Wild West.

Ved alle de berømte smukke steder i Drakensbjergene er der masser af boder med træskærerarbejde, stenfigurer, lertøj, tekstiler og perlekæder. Så med masser af ikke alt for store sedler kan man få luftet shoppegenerne og prutteevnerne. For den første pris, som nævnes er sjældent den pris handlen ender med. Hold hovedet koldt og hjertet varmt, så får du en dejlig oplevelse.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

I nærheden af Abel Erasmus Pass, også kendt som “Tunnelen” ligger de smukke Echo Caves. Det er ældgamle drypstenshuler med spor af beboelse fra den tid, hvor stammerne flygtede fra hinanden pga. krige og plyndringstogter. De er absolut også et besøg værd.

En gruppe huleopdagere har for en del år siden udforsket de aller inderste dele af hulerne, hvor man normalt ikke kommer. De fandt en vej igennem systemet og kom efter en del møje ud ved vandfaldet i nærheden af Tunnelen, flere kilometer fra indgangen.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

Vel nede i lavlandet, eller Lowfeld, som det kaldes møder man berømtheden Jessica, the Hippo. Hun er en lille flodhest, som blev reddet som unge og flasket op hos en familie. Hendes opvækst og familiens udfordringer ved at have en flodhest i huset er blevet verdenskendt ved en række dokumentarudsendelser på Animal Planet. Bl.a. følger man dens traumatiske erkendelse af, at nu er den blevet for stor til at ligge i sengen! Familen har også måttet udskifte adskillige døre, som blev knust undervejs af den kælne “lille” flodhest.

I dag bor hun i floden tæt på familien og kommer daglig forbi. Hun får en flaske te og godbidder. Det er ganske hyggeligt og lærerigt at besøge Jessica, et klart hit for både store og små. Man har endda muligheden for at få at saftigt kys af en flodhestemule.

Seværdigheder omkring Kruger Park 

Moholoholo er et rehabiliterings center for vilde dyr, som har brug for hjælp fordi de enten er blevet forladt, forgiftet eller sårede.  Efter plejen forsøges det så vidt muligt at sende dyrene tilbage i naturen. De dyr det ikke lykkes for deltager i gæsternes besøg i centret.  Centret har også en række avlsprogrammer med disse dyr.