Safarirejser til Sydafrika

Drømmer du om at komme ud og opleve Sydafrikas skønne og vilde natur på en safarirejse? Så kan du med fordel kigge med her. Hos Mpala Safari Lodge tilbyder vi nemlig storslåede safarirejser til dig, der gerne vil ud og opleve den rå og vilde natur i Sydafrika under behagelige og trygge forhold. Du vil få mulighed for at se vild, uberørt, natur og en masse spændende dyrearter, som du ellers kun kan se i Zoologisk Have.

Mange mennesker har en drøm om en dag at komme på safari, og det er der en god grund til. Der er stort set intet her i verden, som kan sammenlignes med at tage på safari i Afrika. 

Hos Mpala Safari Lodge er safarirejser til Sydafrika vores store passion. Det næste eventyr er lige rundt om hjørnet! Vi elsker selv alt ved de muligheder og oplevelser, som du bliver givet på sådan en tur, og derfor er det også noget, vi brænder for at give videre.

Hvis du har fået blod på tanden, så læs med her på siden, hvor du kan læse meget mere om vores safarirejser til Sydafrika. 

En rejse ud i den vilde natur

En safarirejse til Sydafrika er til dig, som elsker natur og eventyr. Du vil få mulighed for at komme tæt på et utal af eksotiske dyrearter. Du kan møde alle de mest kendte dyr fra savannen: Alt lige fra løver, elefanter og giraffer til flodheste og zebraer. Du vil få mulighed for at se dyr som leoparder, bøfler og kuduer og masser af andre, som det slet ikke rækker her at nævne dem alle. Helt tæt på endda. Og så findes der også et utal af fuglearter og sommerfugle, som ikke ligner noget vi har herhjemme.

På en safarirejse til Sydafrika vil du komme til at opleve savannen og de store floder, som dyrene samles om. Sydafrika byder også på et rigt planteliv – et godt eksempel er mopanitræet, som elefanter ofte samles omkring. Hvis du elsker eventyr og nye indtryk, så vil du helt sikkert synes om en safarirejse til Sydafrika. Når man sammenligner naturen og plante- og dyrelivet i Danmark med savannen i Sydafrika, så bliver det næsten ikke mere anderledes – og det er det, der gør det så spændende.

Luksuriøst lodge midt i berømt naturreservat

Mpala Safari Lodge er placeret midt i det verdensberømte naturreservat Great Kruger National Park. Det er kendt for at være en af de bedste safariparker i verden. Det er også et meget gammelt reservat – det er over 100 år siden, parken blev grundlagt. Det betyder dog ikke, at der er mindre gode veje og generelle forhold i Kruger. Tværtimod har reservatet løbende fuldt med tiden, og det er også blevet udvidet med årene.

Med Mpala Safari Lodge ønsker vi at give dig en indkvartering på din safarirejse, hvor du ikke skal gå ned på luksus. Vi er et hyggeligt og luksuriøst lodge, som er placeret lige ved floden Olifants river. Vi har indrettet stedet i afrikansk-inspireret stil. Vores fokus har lige fra begyndelsen været, at stedet skulle have en dejlig atmosfære og på alle måder gode forhold. Det egner sig til dig, som gerne vil på safarirejse med alle de oplevelser, som det indebærer, men som samtidig gerne vil have mulighed for at bo trygt og godt i et af de bedste hotspots.

Kom helt tæt på en anden og meget anderledes kultur

På en safarirejse til Sydafrika kommer du til at opleve en kultur, som på rigtig mange måder adskiller sig fra den, vi har her i Danmark. Hos Mpala Safari Lodge får du mulighed for at stifte bekendtskab med den helt specielle kultur, der er i de sydafrikanske stammesamfund. Som gæst hos os kommer du helt tæt på fx Sotho stammedans. Det er en meget speciel oplevelse, som de fleste vil synes om – det gælder uanset, om I kun er voksne, eller om I også har børn med på turen.

Generelt er der rigtig meget at komme efter, hvis du er interesseret i også at opleve lokal kultur – fx kan du komme på besøg i en lille landsby og besøge børnehaven, som Mpala Safari Lodge støtter, hvor børnene vil synge og danse for dig

Sydafrika byder også på en spændende og anderledes madkultur, som dog alligevel ikke er så anderledes, som man skulle tro. Maden på Mpala Safari Lodge er altid et stort hit. Hvis du er interesseret i andre madkulturer og generelt er glad for kulinariske oplevelser, så er det helt sikkert også noget, som du vil nyde godt af på en rejse til Sydafrika.

Safarirejser til Sydafrika

Vi samarbejder med flere rejsebureauer

Hos Mpala Safari Lodge samarbejder vi med flere forskellige rejsebureauer. Det skyldes, at vi godt ved, at der er mange, som foretrækker en pakkerejse med et rejsebureau, frem for selv at arrangere sine flybilletter. Derfor har vi samarbejder, så du har mulighed for at vælge en pakkerejse, som inkluderer både din flybillet og dit ophold på Mpala Safari Lodge.

Med en pakkerejse er det nogle andre, som sørger for at tilrettelægge din ferie. Nogle elsker pakkerejser, andre vil gerne gøre tingene på egen hånd. Uanset hvad har du mulighed for at bo og opleve storslået safari på Mpala Safari Lodge.

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til at finde et rejsebureau, er du meget velkommen til at kontakte os. Her på vores hjemmeside kan du også finde en liste over de rejsebureauer, som vi samarbejder med.

Hvis du er vant til selv at arrangere din flyrejse, er du naturligvis også velkommen til at kontakte os og booke din safari ferie.

[ez-toc]

En rejsedestination som egner sig til alle

Vi mener, at safarirejser til Sydafrika egner sig til alle. Uanset om du er alene, eller et par eller hvis I er en familie med børn. Der er masser at se og opleve, og på den måde er det noget, som både børn og voksne vil synes er sjovt og interessant. Det er også en oplagt rejsedestination for par. I får en oplevelse og en ferie sammen, som I sandsynligvis aldrig kommer til at glemme. Med et ophold på Mpala Safari Lodge kan I samtidig nyde godt af den luksus, vi tilbyder. 

 

Det gør, at I også får den traditionelle ferieoplevelse med alt, hvad det indebærer af afslapning og luksus. Når I har booket opholdet og skaffet flybilletterne, skal I slet ikke tænke mere på indholdet af oplevelserne og hvordan I skal få dagene til at gå – alt har vi tilrettelagt for jer og det udflugtsprogram, som er inkluderet i opholdet på Mpala, er helt vildt spændende.

Spørgsmål og svar

Her svarer vi på nogle af de oftest stillede spørgsmål om safarirejser til Sydafrika.
(Klik på spørgsmålet, for at læse svaret)​

Der er ikke som sådan et tidspunkt, som er bedre end andre, når det kommer til safarirejser til Sydafrika. Det afhænger alt sammen af, hvad I ønsker af jeres safarirejse. I bør overveje klimaet, især varmen, da det er forskelligt, hvilke temperaturer mennesker kan holde til.

Der er ikke en lavsæson, når det kommer til safarirejser til Sydafrika, som det ses andre steder. Hele året rundt er der rig mulighed for at opleve det eksotiske dyreliv, ligesom der heller ikke er perioder med egentlig regntid. Tidspunktet for jeres afrejse afhænger derfor af, hvor varmt og frodigt I gerne vil have det, og så selvfølgelig hvornår I har mulighed for at tage afsted.

Der er varmest i december-februar. Koldest i juni-juli (hvis gennemsnitlig 20-25 grader om dagen er koldt).

Ja, det gør der! I hvert fald i naturreservatet Great Kruger National Park, som Mpala Safari Lodge er placeret midt i. Naturreservatet blev grundlagt i 1898, da Transvaals præsident, Paul Kruger, indså nødvendigheden af at beskytte Sydafrikas natur – både plante- og dyrelivet. Det er i denne ånd naturreservatet stadig drives. Hvert år foretages nye initiativer for at sikre, at naturen fortsat bevares og beskyttes, som det er tilfældet med mange naturreservater.

Kruger national Park og de tilhørende omkringliggende privatejede områder, samt området, der strækker sig ind i Mozambique, er på størrelse med Danmark.

Der er rigtig mange ting at opleve, når du tager på en safarirejse til Sydafrika. Derfor anbefaler vi ikke, at du planlægger en for kort rejse. En safarirejse på 10 dage vil for mange være en god længde for de fleste. Så har du god tid til at opleve en hel masse forskelligt, og det er samtidig en så kort periode, at de fleste kan få fri fra arbejdet.

Hvor længe du skal tage afsted, afhænger selvfølgelig også af, hvor mange penge du vil sætte af til rejsen. Vi anbefaler, at du som minimum tager afsted i en uge, da det også er en lang tur at skulle ud på.

Rigtig mange rejser tilbage til Mpala Safari Lodge gang på gang og kan slet ikke få nok, når de først har oplevet magien ved safari og især stemningen på Mpala – de fleste vælger 2 ugers ophold de følgende gange, for nu ved de at det ikke er noget man bliver træt af.

 

Der er stor forskel på, hvor meget en safarirejser til Sydafrika koster. Prisen afhænger af en række forskellige parametre. Det siger dog sig selv, at en safarirejse til Sydafrika ikke er den billigste rejse, du kan tage ud på, og det er selvfølgelig noget, du skal være klar over. Men alligevel bliver mange overrasket over at det faktisk ikke er dyrere at få så fantastiske oplevelser, når man vælger at rejse til Mpala Safari Lodge.

Prisen på din rejse afhænger bl.a. af:

  • Længden på din rejse
  • Dine flybilletter
  • Om du rejser med et rejsebureau eller ej
  • Hvor mange I skal afsted
  • Hvilke ting I laver undervejs
  • Hvilken type overnatning I vælger
  • Hvor luksuriøst I gerne vil have det
  • Du kan læse meget mere om priserne hos Mpala Safari Lodge her på vores hjemmeside.

Der findes flere klimazoner i Sydafrika. Mpala Safari Lodge ligger i den nordøstlige del af Sydafrika, hvor det aldrig bliver rigtig koldt. Sommerperioden spænder sig fra november til marts med dagtemperaturer på 28-35 grader og temperaturer om natten på 20-25 grader eller mere. Der kan forekomme tordenbyger og kraftige regnskyl, men der er ikke tale om en regntid, som det ses i fx Kenya. Luften er også meget tør, hvilket gør varmen mere udholdelig.

I vinterperioden, som strækker sig fra maj til august, kan klimaet sammenlignes med det, der findes i foråret og en gennemsnitlig sommer i Danmark, dog lidt lunere om dagen og køligere om natten. Her er dagtemperaturerne sjældent under 20 grader, mens temperaturerne om natten er på ca. 8-10 grader.

Ja, det kan du sagtens! Faktisk er det en feriedestination, som er oplagt for hele familien. Uanset hvor gamle dine børn er (dog minimum 6 år), så vil de sandsynligvis synes, at det er meget spændende at være på safarirejse i Sydafrika. Alting er så radikalt anderledes end i Danmark, hvilket er med til at gøre oplevelsen særligt stor.

Vi anbefaler, at du tager en snak med dine børn, inden I planlægger en safarirejse til Sydafrika. Du kan fortælle dem om, hvad de kan forvente, og I kan måske se på billeder af Sydafrika sammen. På den måde kan du fornemme, om det er noget, som de vil synes er spændende. Det kan også være godt at forberede dem lidt på, hvad det er, de kommer til at opleve.

Hvis I er en stor familie, der booker hele lodgen for jer selv – det er der mange som gør – kan I se bort fra alderskravet om minimum 6 år.

Med mindre du har fået alle vaccinerne før, så er svaret ja! Du kan læse meget mere om de nødvendige vacciner her på vores hjemmeside. Vi anbefaler, at du ringer og tager en snak med din læge, og så kan I sammen lægge en plan for vaccinationsforløbet.

Der findes en række sygdomme i Sydafrika, som vi ikke kender herhjemme, og derfor er det vigtigt, at du bliver vaccineret for alle de nødvendige ting, inden du tager afsted. Det er en ekstra rejseomkostning, som du også skal huske at regne med, når du ser på, hvor meget din rejse kommer til at koste.

Er det farligt ? næ egentlig ikke når vi ser på de 20 år, hvor vi har modtaget gæster på Mpala siden 2003 – faktisk er ingen blevet syge.

 

Vi vil altid gerne hjælpe dig med at svare på spørgsmål angående din rejse. Vi har selv haft utrolig mange dejlige safarioplevelser i Sydafrika, og det er noget, som vi drømmer om at give videre til andre. Derfor vil vi selvfølgelig gerne hjælpe dig ved at svare på dine spørgsmål.

Du kan også læse meget mere her på vores hjemmeside. Her kan du både læse mere om Mpala Safari Lodge’s historie, se billeder fra området og følge med i vores blog. Det er en god måde at få en idé om, hvad du kan forvente dig af en safarirejse til Sydafrika.