Safari med en glædelig overraskelse

Hermed vores – alt for korte – rejsebeskrivelse af vores fantastisk ophold hos jer i december/januar.

På Mpala får du så meget mere med hjem end du forventer. Men lad os først starte med det du forventer og får.

Dyr, dyr, dyr, oplevelser med dyr og flere dyr.

Man taler om ”the big five” indenfor safarier – løve, elefant, leopard, vandbøffel og næsehorn.

Mpalas helt fantastiske rangers formåede, at vise os alle fem TO gange på TO dage. Foruden en helt imponerende viden om stort og småt i det fantastiske sydafrikanske landskab er Theo og Ryno også fantastisk selskab.

Gæstfrihed er noget du generelt kan forvent fra Sydafrika, men hos Mpala er det helt i særklasse. Der er ikke andet end smil, gæstfrihed og glade mennesker omkring dig, som vil gøre alt for dit ophold bliver en uforglemmelig oplevelse.

Vi oplevede så meget, at vi ikke kan gå i detaljer her. Og heller ikke skal – for hver safari og tur til Mpala er og skal være unik.

Du er med på naturen og dyrenes præmisser og sådan skal det være. Udorufsigeligheden er (sammen med champagne ifølge den gode Karen Blixen) det som skaber oplevelsen.

To ture er ikke ens, ligesom du ikke kan vide, hvad der gemmer sig rundt om det næste træ.

En oplevelse vil vi dog dele. Det er sidste dag i Mpala. Sidste safaritur. Kun os to i den åbne safaribil. Vi siger til vores ranger Ryno at det er ”for dårligt” han ikke har fundet en elefant til os i nærområdet. Vi har mange elefanter i Kruger National Park, men ingen elefant tæt på Mpala.

Det havde flere af de andre og vi tænkte, at det var det eneste vi manglede. Ryno – som altid tog imod en udfordring – begyndte straks at kigge efter spor. Han fandt hurtigt det som almindelige mennesker nok vil synes ligner jord, men som han kunne spotte var friske elefantfodspor.

Det tog ham ikke ti minutter, at finde en stor gammel hanelefant omkring 40 meter væk. Bilen blev slukket og så begyndte oplevelsen for alvor.

Hanelefanten synes tydeligvis vi var frække, sådan at holde og kigge på ham. Så der blev basket med ørene og løbet frem mod os i et falsk angreb (Ryno sagde det var falsk. Vi synes det så rimeligt rigtigt ud. Rangers er ekstremt gode til at læse dyrenes signaler).

Da den gamle hanelefant opgav at få os til at stikke af, besluttede den sig for at snuse lidt rundt til os og vores bil. Elefanten stod der måske i 10 minutter og kiggede på os (det føltes som flere timer…). Lod som om den spiste for at teste os. Snuste lidt mere. Og luntede til sidst af. Og Ryno satte bilen i gear og kørte stille og roligt væk.

Det er oplevelser, som man ikke vil undvære bagefter, men i situationen gik det op for os begge to, at en voksen hanelefant er et MEGET stort dyr. Og vi mennesker er meget små.

Heldigvis er en elefant samtidig klog og blid ved væsner, der ikke truer den. En vild elefant som snuste rundt om os og mærkede os af med sin snabel er en helt fantastisk oplevelse – især efter elefanten går tilbage til vandhullet.

Og hvad var det så vi fik ekstra med hjem fra Mpala – ud over en kuffert af oplevelser og et kamara fyldt til bristepunktet med billeder? Jo, lidt tid efter fandt vi ud af, at der er en lille prinsesse på vej til hos. En prinsesse, der har tænkt sig at gøre alvor at sit væsen ni måneder efter vores tur til Mpala.

Til oktober bliver vi forældre til en lille pige. Skabt under de mest fantastiske og romantiske rammer et lille menneske kan blive til på.

Hvorfor skal vi så vinde en tur til Mpala igen? Jo, for vi kan slet ikke få nok. Og hvad er mere oplagt end at tage vores lille prinsesse med til der, hvor det hele startede. Naturligvis kan vi ikke tage afsted alene, med sådan en lille en. Så derfor kommer vi ikke udenom at invitere mormor, morfar, farfar og farmor med.

Bedste hilsner og tak for et fantastisk ophold

Lea og Frederik Stentoft Berling