Mpala – på naturens præmisser.

p8150335

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi har besøgt Mpala Safari Lodge 2 gange á 2 uger og vores højeste ønske er at vende tilbage sammen med vores søn. Mpala Safari Lodge og Sydafrika går i blodet, gæstfriheden er ud over det sædvanlige, og man ønsker at komme tilbage.

Et ophold på Mpala er så spækket med intense oplevelser, og hvis man har alle sanser åbne, så fyldes man dagligt helt til randen. For os betyder det meget, at det er safari på naturens præmisser, hvilket gør det hele mere autentisk. Spørger man rangerne: ”Hvad skal vi se i dag?” så svarer de: ”Det ved kun naturen”.

Det er ikke blot de store dyr der er interessante, men også fugle, insekter, blomster og landskaber.

En lille sjov oplevelse havde vi en morgen vi kom tilbage fra game drive. Vi kom ind på vores værelse og der lød ”tap, tap, tap”. Først kunne vi ikke forstå hvad det var var, men fik så øje på først 1 så, 2 og 3 små kolibrier der tappede med næbbene på vores værelsesvindue. Disse meget små, smukke fugle konkurrerede lystigt med deres eget spejlbillede.

Vi holder specielt af de tidlige morgen game drives. Oplevelsen af naturen der vågner er fantastisk og personligt har vi fået et helt specielt forhold til lyden af ibis’erne, der kommer flyvende langs med floden hver morgen. Hver gang jeg hører lyden i f.eks. fjernsynet, så er vi straks tilbage på Mpala – ja selv duftene fornemmer jeg.

At sidde på terrassen eller ved swimmingpoolen – hvor vi har vendt solstolene mod floden – og bare observere naturen giver en indre ro og ofte nogle fantastiske naturoplevelser.
Også maden er et kapitel for sig. De ansatte i køkkenet gør alt for at forkæle en, med mange variationer og smilende introduktion. Det er helt tydeligt at de er entusiastiske og stolte af deres job.

I 2014 var vi så privilligerede at opleve at have lodgen for os selv den 1. uge og hvor blev vi dog forkælede. Det står som en af vores bedste ferier nogensinde.

Venlig hilsen
Susanne og Kurt Wollesen