Min dagbog fra Mpala

Mandag 2. oktober

Jeg kendte lyden og vendte mig om. Fik et stort kram og ”welcome, nice to see you again”. På turen til Mpala var der mange dejlige gensyn. Black Gate, rest køretid til lodgen = 20 minutter.

På lodgen var personalet samlet og også her blev jeg mødt med fornavn. Dejligt at se det igen, og spise den lækre mad på balkonen. Fik det samme hus og den dejlige genkendelige udsigt over haven (parken) og floden. Lå krokodillen der igen? Jeg var ikke sikker. Kl. 16.30 Tribal Dancers, traditionel musik og dans. Kl. 19 aftensmad, vi var trætte.

Tirsdag 3.oktober

Wake up call kl. 5 og kaffe. Afgang kl. 6. Morgentur i bil i 2 timer for at se naturen vågne. Kl. 9 morgenmad på Mpala hvor nogle aber prøvede at hugge mad.

Kl. 10 afgang til 4-wheels turen. I år kørte jeg kun med den halve tur, følte mig ikke sikker. Tilbage til startpladsen i den efterfølgende bil. Kl. 13 lunch på Mpala.

Kl. 17 afgang til bushcamp (Mpalas egen). Kæmpe steaks og altid med duge og porcelæn.Hyggeligt. kl. 21.25 tilbage i lodgen og hygge på terrassen.

Onsdag 4.oktober

Ballonturen aflyst. På grund af forkert vindretning, kan ikke lande i bjergene.

Kl. 5 Wakeup-call. Kl. 5.30 morgenmad. Kl.6 afgang for at se naturen vågne. Nu begyndte der at ske ændringer fra 1.gang. I år sejlede vi Blyde River og kiggede op. I 2015 kiggede vi ned på søen oppe fra Draken. Lunch på restaurant. Børnehaven (skolen havde ferie). Skægt at se ungerne der ville op og røre vores hvide hår (deres er sort og stift). Hjemme igen kl. 16. Aftensmad i Boma. Altid fantastisk at få så lækker mad i mørket uden el.

Torsdag 5.oktober

Wakeup-call kl. 4.00 Morgenmad 4.30 i mainhouse. Kl. 5 afgang mod Krüger. Morgen(ekstra)kaffe ved en sø ca. kl. 7.30. Så en enkelt stresset slange. Elefanter levende og på museum ca kl. 10.30. Kl. 11 stoppede vi på en bro over en flod. ALDRIG har jeg set så fantastiske farver i en flod. Kl. ca 13.30 – burgere. Theo og Luke, virkelig godt gået – at køre, lave mad og køre igen. Set masser af dyr.

  1. 15 passerede vi grænsen mellem tropiske og subtropiske klima og aldrig før har jeg stået med et ben i hvert sit klima. Mærkede ingen forskel. Blev fotograferet. Mens vi spiste aftensmad blev himlen mere og mere rød. Brand et eller andet sted, langt væk. Stakkels dyr.

Fredag 6.oktober

Op kl. 5, morgenkaffe kl. 5.30 og afgang kl. 6. Så hyænen der passede de små. Bøfler, marabuer, zebraer og alle de andre dyr. Kl. 10 brunch med frisk omelet, pølser og lækre grønsager lavet på grill. Juicer. Selvfølgelig med dug, tallerkner og bestik.

Geparder. Giraffer og spændende dyr der spejlede sig i floderne. Grippe og elefantunger. Tilbage kl. 18.30 – trætte

Lørdag 7.oktober

Ballontur aflyst igen + Draken bjergene på grund af vejr.

  1. 6 wakeup-call, kaffe og afgang kl. 7. Nogle blev tilbage og slappede af. 2 skulle på hestetur og vi kørte med til Hoedsprutt. På minimarked, is og kaffe på cafe. Indkøb hos Spar købmand. Hentede hestefolkene igen og var tilbage kl. 11.45. Lunch kl. 13. Afslapning ved svømmepølen og foto i haven. Kl. 19 – dinner på terrassen. LØRDAG – dagens gode nyhed  JA til ballontur i morgen tidlig.

Søndag 8.oktober – JUBI ballontur!

Wakeup call kl. 3 – var alligevel vågen. Afgang kl. 3.30. Ankom kl. 5.15 og så ballonen blive pustet op. Hvor er den stor! Plads til 12 personer i kurven. Nu lysner det. Theo som stod på jorden og tog billeder af os i kurven. Alle måtte oplyse deres vægt, men der manglede ballast i den ene side og så fik han chancen til at tage med. Jeg har aldrig set nogen passere forhindring så hurtigt som han kom ombord.

Nej, hvor dejligt at drive over citrusplantagerne, mærke duften dernede fra, se solen stå op og morgendisen lette. Mere lys over bjergene. Se skyggen af ballonen i floden. Se girafferne der ragede op over træerne. Nå at knække en gren af et træ (det betyder held). Efter 1 time, landede vi ved en mark. Fantastisk at se hvordan de fik kurven op på en trailer. Hvor hurtigt de fik pakket ballonen sammen. SÅ fik vi champagne, men ingen grevindetitler. På hjemturen spiste vi brunch på en restaurant. Tilbage og hvile.

Vi var totalt splittede denne dag. 2 var på golftur, 3 på ballontur og resten på Olifants River cruise.Kl. 15.30 undervisningstur med Theo. Planter, knogler, dyrespor med mere.Slut på turen. Solnedgang og champagne i udkigstårnet. Kørsel tilbage til lodgen.

Aftensmad og hygge inde i mainhouse. På grund af vejret, ellers bomaen. Dejligt at så mange ansatte også var med.

Mandag 9.oktober

Pakke, tage billeder. Morgenmad kl. 9 og afgang kl. 10. Igen stod de ansatte og sagde pænt farvel og nogle gav et kram. Vemodigt. Det var en dejlig uge. 3 blev tilbage. Heldige dem. I Johannesburg lufthavn blev vi mødt med sang, musik og dans med halvnøgne damer. Hvorfor vides ikke (mændene havde travlt med at fotografere!)

Tirsdag 10.oktober Hjemme i Havnsø kl. 14. 

Når jeg læser dette referat, så er jeg glad for at jeg ikke er B-menneske, for hvordan skulle jeg ellers have oplevet så meget på en uge. Tak til vores dejlige hold (i alt 7 personer) og til det helt fantastiske personale. Også tak til Keld, Hanne og Mette der blev dernede.