Kære alle på Mpala.

Jeg har fået den opgave, at skulle beskrive vores bedste oplevelse fra Mpala. Og det er jo en helt umulig opgave! Efter i alt 5 uger på lodgen, og lige så mange besøg i Krüger, samt timers hyggelig tilbageblik via vores mange billeder, må det derfor blive et mindre kludetæppe af oplevelser.

Smukt vævet sammen af Estel, som har været vores vært ved samtlige besøg, samt forskellige rangere, som udover at besidde en utrolig viden om alle naturens små og store vidundere og i denne egenskab har været vores øjne og ører, også har været chauffør, guide, handyman, lærer, kok, jæger, elefanthvisker, bartender og alt mulig andet. Samt rigtig gode venner.
Og selvom Estels hunde er dejlige, er det jo de vilde dyr, der er hovedattraktionen.

At høre løven, som aftenen før nedlagde en giraf på flodens modsatte bred, brøle om natten – at se resterne af nattens kudu-måltid i naboens indkørsel – at møde flodhesten på vej ned til
swimmingpoolen – eller sjakalen på plænen – at nyde en elefantbajer på terrassen, mens en flok levende elefanter spadserer langs floden – at køre i jeepen en sen aften midt i en kæmpeflok bøfler – at opleve vores ranger tale en rasende elefant til besindelse – at sidde omkring bålet og høre røverhistorier – at gå morgentur i solopgangen sammen med girafferne – at se solnedgangen fra udsigtshytten – at opleve The Big Five – og alle de andre – at . . . . jeg kunne blive ved !

At vælge KUN 5 billeder er svært! Jeg har valgt et temmelig barsk billede af vilde hunde, der har nedlagt en impala, fordi de er sjældne, men også flotte i al deres gru, og fordi jeg er sikker på at Estel husker den ødelagte bil! Desuden et forelsket løvepar, et par majestætiske giraffer, samt flokke af hhv bøfler og elefanter, der krydsede vores vej.

Håber virkelig at få muligheden for at komme tilbage endnu engang.

Familien Beder