En del af Mpala-familien

Det hele startede med et enkelt opkald. Et opkald fra min mormor, som spurgte om en tur til Afrika ville være noget for mig. Med min store interesse for dyr og natur, takkede jeg selvfølgelig ja til tilbuddet, og yderligere skulle min onkel, kusine, fætter, mor, to brødre og mormors mand med. 14 dage til Sydafrika med safari, ATV-ture, ophold i Kruger National Park og listen fortsatte, så det næsten virkede umuligt. Tiden kom langsomt og endelig blev det februar 2017. Kufferterne var pakkede og jeg vendte snuden mod Sydafrika. En utrolig lang tur med fly fra København til London og så til Johannesburg og derefter med bil i over 6 timer nordøst gennem Sydafrika. Jeg ankom til de store porte, som åbnede op til en verden fyldt med giraffer, impalaer og zebraer, som jeg sent ville glemme. Vi nærmede os Mpala Safari Lodge og stillet op på rad og række stod det mest smilende, velkomne og åbne personale, som jeg nogensinde har mødt. Med åbne arme stod de klar til at gøre de 14 dage i Afrikas paradis til en drøm, som jeg sent ville glemme. Mpala er udsmykket med imponerende bygninger, som alle centreres om hovedbygningen, hvor de fantastiske måltider; morgen, middag og aften blev afholdt. Olifants River flød for enden af græsset, med elefanter, krokodiller og flodheste, som overgik alle forventninger.

Programmet på Mpala er skræddersyet for at hver enkelte familie opnår deres bedst mulige ferie. Et tæt pakket program med game drives, ATV-safari, overnatning i Kruger, middag i bushen, night drives og meget mere, hvor kun fantasien sætter grænserne. Selvom om, at der hver dag var aktiviteter, var der stadig plads til afslapning og at dase hen ved poolen omringet af lydene fra Sydafrikas betagende natur. Personalet kan igen ikke beskrives med bedre ord end, fuldstændig fantastiske. Vores rangere Theo og Ryno stod ikke kun for, at sikkerheden var i top, men også for fakta og nyttig viden om den sydafrikanske natur. Udover dette var Estel, det lokale overhovede på Mpala, ikke kun ansvarlig for, at al planlægningen var i top, men også en hjælpende hånd og ’alt-mulig-kvinde’. Hun kunne alt fra at følge én op til værelset når mørket brød frem til at supplere én med aftersun, når solen blev for stærk. Yderligere var køkkenpersonalet fremragende til at personliggøre serveringen af den velsmagende sydafrikanske cuisine, så man virkelig følte sig, som en del af Mpala-familien

Den tur jeg havde set mest frem til, var ATV-safarien, hvor man hjemmefra kunne se betagende droneoptagelser af tidligere gæster, der susede gennem bushen, omringet af giraffer og zebraer. Det blev tirsdag og vi var på vej mod ATV’erne, hvor vi fik gennemgået mekanikken og herefter susede vi gennem bushen omringet af diverse dyr. Det heldige ved, at rejse 14 dage til Mpala er, at man får oplevelserne dobbelt op. Jeg havde tidligere frygtet, at det ville være kedeligt at opleve de samme ture igen, men den sydafrikanske natur er aldrig den samme, og man får derfor sin egen unikke oplevelse hver eneste gang. Turene med Mpala var så luksuriøse og ideelle, at man en sjælden gang skulle nive sig i armen, for at være sikker på, at man ikke drømte. Kan de virkelig passe, at jeg er 5 meter fra en gigantisk elefant? – eller kan det passe, at jeg er omringet af græssende gnuer siddende på en lille ATV? Jeg fik minder fra Sydafrika, som jeg aldrig ville glemme, og fortæller næsten dagligt om min betagende rejse til Mpala til venner og familier, i håb om, at de vil tage af sted.

Det højest opnåelige mål på safari i Afrika, er at spotte ’The big 5’ bestående af elefanten, bøflen, næsehornet, løven og leoparden. På vores utallige drives med rangerne både i Mpalas eget naturreservat og i Kruger National Park, fik vi over al forventning spottet alle fem dyr. Jeg fik knipset gode billede af elefanten, bøflen og næsehornet i den vilde natur, men leoparden og løven løb hurtigt væk ind i den tætte bush. Heldigvis, kan man på Mpala skræddersy sit eget program, med ekstra ture udover de planlagte fra programmet. Vi valgte som familie at besøge Moholoholo Rehabilitation Centre, hvor vi fik set de sidste dyr og taget nogle gode billeder. Endelig fik jeg knivskarpe billeder af mit bud på ’The big 5’:

Min tur til Sydafrika og ikke mindst til Mpala, bød på oplevelser, som jeg sent – hvis aldrig – vil glemme. Min og familiens 14 dage til Mpala samlede familien, som familien aldrig har været samlet før og skabte minder, som stadig hyppigt bliver fortalt og grint af til diverse arrangementer. Udover de fantastiske oplevelser med dyr og lokale børn, var Mpalas personale næsten det bedste ved hele turen. Måden de respekterede og stolt fremviste den Sydafrikanske natur, gjorde enormt indtryk på mig og min familie. Hvis man nogensinde overvejer at rejse til Sydafrika – vil jeg på baggrund af hele min familie og ikke mindst mig selv anbefale Mpala, med hele mit hjerte.

Alle bør opleve at blive en del af Mpala-familien.

Varmeste hilsener, Lasse Kronberg.