Fra Danmark til Mpala – med flyskræk!

Kære Mpala.

Jeg lider af flyskræk. Alligevel valgte vi i 2014, min mand, vores 2 døtre og jeg, at flyve hele vejen fra Danmark til Mpala. Jeg var flere gange ved at aflyse vores rejse pga flyskrækken, med gudskelov valgte jeg at gennemføre turen – og jeg gør det hellere end gerne igen.

For det eventyr der starter, allerede når man lander i Hoedspruit, er det hele værd. Vi blev modtaget af Manager Estel, som simpelthen er det sødeste menneske og var med til at gøre vores ophold helt uforglemmeligt. Fremme ved Mpala skulle vi bo i de smukkeste træhytter med udsigt over floden. Her kan man tale om ‘at høre stilheden’. Dog kan den bliver afbrudt af råb fra de frække aber eller lyden fra en elefant, der går langs kanten af floden – men det er så også helt i orden :o)

En oplevelse(blandt mange) som vi aldrig vil glemme, var turen på ATV’erne. Vi er allesammen enige om, at det er noget af det sjoveste, vi har prøvet. Vi drønede afsted i bushen og blev møgbeskidte. Mødte også pludselig en kæmpe giraf. At man så afsluttede turen med middag på Mpala’s bushcamp, det var bare prikken over i’et. Skøn mad under åben himmel. En sjov ting var ‘toiletforholdene’ ude midt i bushen. Der var sat et helt almindeligt toilet op midt på jorden og selv en bruser var der.

De 2 dygtige rangere Theo og Clayton gav os mange fantastiske oplevelser og var utrolig sympatiske. Vi var på flere smukke bushwalks og gamedrives og med deres viden, fik vi lært en masse om både dyre/planteliv og kultur. At vi fik set the big five var bare en ekstra bonus.

Som famile er vi enige om, at denne ferie er den bedste i vores liv og her 3 1/2 år efter, går der ikke mange dage, uden der bliver talt om en af de mange uforglemmeilige oplevelser.

Så trods flyskræk vil jeg ikke overveje et sekund at tage turen igen, hvis vi skulle blive de heldige vindere. MPALA ER DET HELE VÆRD OG LIDT TIL

Endu engang tak for en fantastisk ferie fra Familien Ekelund.
Hilsen
Camilla & Lars