Da Canada blev til Sydafrika

Kære Helle og Per,

Hvor er det herligt med en konkurrence, når nu man super gerne vil tilbage til jeres dejlige Mpala.

Vi var i 2013 ved at planlægge en spændende tur til Canada og var i den forbindelse meget opmærksomme på diverse rejseselskaber. Her faldt vi over FDM, som havde et rigtigt godt tilbud til jeres lodge. Vi tog en meget hurtig beslutning og så blev det Sydafrika i stedet for Canada.

Det fortrød vi ikke ? Det var en kæmpe oplevelse. Første uge var vi kun 7 gæster og anden uge var vi to ægtepar. Vi blev totalt forkælet og kom meget tæt på alle de ansatte – lige fra Estelle, som jo er alle vegne for at sørge for at gæsterne har det så godt som muligt til Theo, som blev ”vores” ranger og satte alt ind på at vi skulle have så mange gode oplevelser som muligt, men så sandelig også på de søde ansatte, der gør rent og laver dejlig mad. Derudover havde I på det tidspunkt en ung trainee, Morten, fra Danmark. Han fik lavet nogle spændende drinks til os og forkælede os med tæpper i bilerne til de tidlige morgenture. derudover var han meget aktivt med på udflugter.

Vi havde rigtigt mange gode ture, men vil især fremhæve et par stykker. Vi skulle spise i Bush camp efter vi havde kørt på ATW’s. Da vi kom derud var der fyldt med elefanter og vi fik derfor ikke lov til selv at gå op til toilettet, som vel at mærke er helt i det fri, men med træk og slip og håndvask. Der blev passet godt på os og det var meget spændende at høre elefanterne ”vade” rundt omkring os og indimellem at kunne se dem, når rangerne brugte lommelygterne. Det var en helt magisk stemning, som man ALDRIG glemmer.

Vi var på tur i Krüger Park med overnatning, hvor Theo og Morten havde medbragt store kasser med mad til grillen om aftenen. De havde været meget tidligt oppe for at pakke biler og ville derfor lige have en ”morfar” da vi kom frem til hytterne. De store kasser med mad blev sat på terrassen og de unge mænd lagde sig ind for at sove. Da de veludhvilede kom ud igen var det lykkedes for aberne at åbne kasserne og de havde haft et festmåltid. Det måltid vi fik var knapt så overdådigt, men meget sjovt og hyggeligt i mørket med masser af stearinlys og mange junglelyde.

Ellers kan det nævnes i flæng at vi meget hurtigt så The Big Five, nød solnedgangen fra Mpalas meget fine solnedgangsplads med meget fin udsigt, var på walking safari, i skole og børnehave og på udflugt i Drakens bjergene.

Som man kan se af ovenstående er der mange mange muligheder, men det er også muligt at nyde pool området og slappe af på terrassen.

Mange hilsner og forhåbenligt på gensyn ?

Pia og Bo Nielsen