Historie til Mpala konkurrencen skrevet af Martin Bern Olsen, 13 år.

Så blev det endelig tid til turen. Vi havde alle glædet os meget. Min
farmor og farfar skulle fejre deres guldbryllup. Vi kom frem til Mpala
lodgen og alle medarbejdere bød os velkommen. Man følte sig meget
hurtigt hjemme. Anden dag efter vi kom, skulle vi på bushwalk, hvor
man kommer ud at gå sammen med rangers i naturen. Vi kom ud og
gå efter en hurtig gang morgenmad. Der var impalaer, vildsvin, biller,
ederkopper og mange andre små dyr. Det største højdepunkt på den
tur, var girafferne som stod 15 meter fra os. Det var fantastisk at se
hvor nysgerrige de var.

Næste dag startede med et ”gamedrive” hvor man kører rundt og kigger efter dyr. Vi kørte mellem de frodige træer og så masser af spændende dyr, insekter og planter.

Efter ”gamedrive” blev vi kørt direkte hen til de store firehjulstrækkere, også kaldet ATV´er.
Vi var ude at køre to gange på firehjulstrækkerne, i de to uger vi opholdte os på Mpala, og begge gange oplevede vi noget fantastisk. Første gang blev vi nødt til at sætte farten meget ned, fordi der gik tre giraffer lige foran os. De var tilsyneladende helt ligeglade med vores larmende ATV´er.
Anden gang var det en elefant, der kom løbende over vejen.

Vi kom efter ATV turen direkte ud i Mpalas Bush Camp, som er et sted i naturen med en bar, vandhane og toilet. Vi gjorde os rene
og hyggede, og de lækreste T bones blev lagt på grillen. Det var helt mørkt, bortset fra de olielamper der gav en hyggelig
belysning. Pludselig var der et træ der rykkede sig. Så et andet. Vores rangere, Theo og Keith, vidste godt hvad det betød.
Så de ladte geværet og gik frem mod den ubudne gæst. Vi andre kom om bag baren, og skulle forholde os stille. Selv hunden
Buka vidste at det var en god idé at tie stille. Alt foregik stille og roligt, og den ubudne gæst, en elefant, blev overbevist om at gå igen. Nu kunne vi spise i fred.

Vi skulle hjem til lodgen efter en hyggelig aften, og skulle lige sige godnat til dyrene. Vi kørte og lyste med vores lommelygter. Vi så en ugle sidde på toppen af et hegn, impalaer og et par giraffer. Lige pludselig mente jeg at jeg så en leopard. Så vi bad Keith om at køre baglæns, og der var tilfældigvis en der fangede den med sin lommelygte. Vi alle i bilen blev meget glade for at se den, og det blev en af feriens større højdepunkter.

Vi havde nogle gode og hyggelige oplevelser i Kruger nationalpark, over de to omgange vi var der. Første gang nåede vi kun lige at køre ind i den dyrerige park, før vi så en masse biler holde med kameraer ud af
vinduet. Det fortalte, at der var noget meget spændende i nærheden. Vi så en leopard sidde oppe i et træ. Det lykkedes os også at se elefanter, løver og bøfler den dag, men intet næsehorn.

Anden gang vi skulle af sted, var vores rangere meget søde at køre os mere syd på i parken, for der var større chance for at se næsehornet, som vi manglede at se. Og dem så vi mange af! Vi så 10 stykker, og vi blev alle rigtig glade. Vi havde set The Big Five i Kruger på vores første og forhåbentlig ikke sidste tur til Afrika.

Da vi var på Moholoholo, som er et rehabiliteringscenter for dyr, fik vi en meget stor oplevelse. Vi fik lov til at klappe en af deres geparder. Den var meget blød og dejlig. Vi kom rundt og prøvede også at fodre en kæmpe grib. Den vejede syv kilo, så den var meget tung. Senere så vi løverne, leoparderne, og honninggrævlingen blive fodret. Det var sjovt at se.

Da vi kom hjem fra Kruger, havde personalet lavet en æresport til min farmor og farfar i anledningen af deres guldbryllup. Det blev de rigtig glade for. Alt i alt har vi alle ti været meget glade for at være på Mpala, og vi vil gerne takke alle medarbejdere, der har været med til at gøre det til den bedste ferie vi alle har været på!

Hilsen Martin Bern Olsen, 13 år.