Om os

Mpala Safari Lodge er resultatet af vores drøm om et sted i Afrika, der startede med en ferie i 1989. Vi rejste dengang på vores første afrika safari, som var en ekspedition i telt blandt løver og elefanter, uden nogen form for luksus.

I år 2000, efter en dejlig safari i Sydafrika med vores 2 børn, besluttede vi at tiden var kommet til at vi skulle finde vores eget sted for Afrika safari. Ole og Annelise var dengang kun 9 og 6 år, men de var lige så begejstrede for den afrikanske stemning, som vi var blevet 11 år tidligere.

Det følgende år, da vi igen rejste til Sydafrika, fandt vi det helt perfekte sted. Her har vi sidenhen bygget Mpala Safari Lodge, midt i den uspolerede natur lige ved floden Olifants River i det verdensberømte naturreservat Great Kruger National Park.

Per, der er bygningsingeniør, vidste hvordan byggeriet skulle organiseres og vi fik kontakt til en dygtig arkitekt og en entreprenør. Kvalitet og arkitektur blev sat i højeste prioritet og i januar 2003 stod lodgen færdig til at modtage de første gæster til afrika safari. Bortset fra et par gange, hvor nogle løver og bøfler generede bygningsarbejderne, gik alt efter planen.

I løbet af byggeriet sørgede Helle for planlægningen af indretning og inventar. Hun stod for alt lige fra de mindste indkøb af teskeer til design af møbler, som blev specielt fremstillet til os. Vi fik hjælp af en dygtig indretningsarkitekt, der gav os ideer og inspiration. Men ingen valg blev truffet, før vi selv havde set og rørt ved varerne, efter utallige besøg på markeder og hos møbelsnedkere.

Estel, der er vores dygtige manager på Mpala, har været med helt fra starten – faktisk er mange af vores ansatte stadig de samme og det er vi meget glade for. Vi er blevet som en familie.

Vi bor i Danmark, nord for København. Heldigvis har vi mulighed for at rejse til Mpala 3-4 gange hvert år, så vi er aldrig for længe væk fra vores paradis .

De varmeste hilsner og velkommen til Mpala

Helle og Per Grunert