fbpx

Besøg på Diphuti Landsbyskole

Da vi opdagede, at landsbyskolen Diphuti med 800 elever havde hårdt brug for klasseværelser, besluttede vi at lade en del at overskuddet fra driften af Mpala gå til denne sag. Der var kun 8 klasseværelser til alle disse børn!

Som en slags tak for lån af deres prægtige Sydafrika synes vi det kun er naturligt, at give disse fattige børn en lille men tiltrængt hjælp, der kan betyde en bedre start på livet. Og hvilken bedre start kan tænkes, end det en god uddannelse kan give. Sammen med myndighederne lagde vi en plan for byggeriet af flere klasse- værelser. Det har nu resulteret i en fordobling af arealet.

Nu sponserer Mpala Safari Lodge skoleuniformer til de mest trængende elever. Mange børn mister deres forældre primært på grund af AIDS. De bor derfor hos familie, selvom pengene er små, så de ofte ikke har råd til skoleuniformer.

Vi køber derfor tøjsæt bestående af sko, strømper, kjole til pigerne henholdsvis bukser og skjorte til drengene, samt en bluse/trøje til disse fattige børn.

Er du interesseret i at hjælpe til, kan du donere et sæt tøj, der koster 926 Rand.

En gang om året inviterer vi de ældste elever og deres lærere til Mpala Safari Lodge, hvor børnene får mulighed for at tale med vores personale og høre om arbejdet på en lodge. Det har udviklet sig til en årlig erhvervsmesse for børnene, som får et indtryk af nogle arbejdsmuligheder, som de ellers ikke kender.

Børnene og lærerne på Diphuti landsbyskole er meget glad for besøget fra Mpalas gæster, for de ved at det er gæsterne, der er den egentlige årsag til at alt dette kan lade sig gøre.

I forlængelse af besøget i landsbyskolen har vi en ekstra overraskelse i form af en oplevelse og frokosten serveres på en hyggelig restaurant i et plantageområde.

Bemærk: Diphuti skole besøges ikke på skolernes feriedage og på de nationale fridage, hvor skolen er lukket.

For 2020 er det følgende dage:
1. Januar-9. Januar Sommerferie
15. Marts – 2. April Efterårsferie
14. Juni – 9. Juli Vinterferie
20. September – 1. Oktober Forårsferie
6. December – 31. December Sommerferie