fbpx

Jagt i Sydafrika

Hvis du er interesseret i jagt, kan du kombinere familieferien med 1 eller 2 dages jagt i Sydafrika.

Mpala Safari Lodge er det perfekte sted, hvis du ønsker at kombinere familieferien med 1 eller 2 jagtdage.

I løbet af ugen deltager I sammen på de mange udflugter, men om lørdagen og søndagen har du mulighed for at opleve det helt unikke, som en jagt i Sydafrika byder på. Endda til særdeles favorable priser !

Da Mpala Safari Lodge er en del af naturreservatet Great Kruger Nature Reserve er alt vildt omkring lodgen fredet mod jagt. Vore jagtsteder ligger derfor i nabo områder, hvor der drives jagt under kontrollerede og bestandregulerende former.

Uanset om du aldrig før har været på jagt i Sydafrika, eller hvis du allerede er erfaren safari-jæger, vil en jagt fra Mpala give dig storslåede jagtoplevelser.

Du vælger selv om du vil ”nøjes” med at skyde f.eks. en impala (som efter vores mening er et af de kønneste trofæer), eller om du går efter en af de vildtarter, der kræver mere plads på væggen, f.eks. kudu, gnu, zebra, sabel antilope, bøffel og mange flere.

Ud over et mindre beløb for jagtleje (day fee) skal du kun betale for det du skyder.

Altså ikke noget med forudbetaling for et antal dyr, som du måske ikke afgiver skud til.

 

Ophold

 

Jagtområderne ligger tæt ved Mpala, så hvis du blot ønsker 1-2 jagtdage i forbindelse med opholdet på Mpala behøver du derfor ikke at skulle indkvarteres et andet sted. Vi kører fra Mpala tidligt om morgenen inden solopgang og kommer normalt hjem igen inden aftensmaden.

Hvis du ønsker flere dages jagt i Sydafrika kan du med fordel forlænge dit ophold før eller efter Mpala med det antal jagtdage, som du ønsker at jage og bo på jagtstedet. Kontakt os på pg@mpala.dk og få et tilbud på din jagtoplevelse.

Priser på jagt i Sydafrika

Vores jagttrofæ priser er særdeles favorabel, fordi vi afregner i sydafrikanske rand, som er faldet meget i kurs det seneste års tid.

I forhold til andre jagtprislister, som opgives i euro (€) eller dollars, får du derfor hele fordelen af den lave kurs.

For leje af jagtområdet skal du kun betale 3100 Rand (ca. kr. 1.500,- ved kurs pr. oktober 2018) pr. jæger pr. dag.

Riffel

 

Der er ret besværligt at rejse med egen riffel til Sydafrika. Fortoldningen tager lang tid og er ikke altid lige pålidelig. Vi anbefaler derfor at du låner riffel af os – det er inkluderet i prisen for jagtlejen. Til jagt i Sydafrika anbefaler vi en 300 kaliber, fx. 308, 30-06, 300 mag., .375 eller tilsvarende.

Bemærk, skudafstand på op til 100-200 m ikke er ualmindeligt, hvis du føler dig komfortabel med det. Ofte skydes der dog også på kortere afstand.

På Mpala Safari Lodge kan du låne følgende kalibre: .308 og .375, som begge er med kikkertsigte. Du får naturligvis mulighed for at skyde på bane for at gøre dig fortrolig med riflen og aftrækket, inden selve jagten begynder.

Vildtarter
De mest normale vildtarter på jagt i Sydafrika er impala, blue wildebeest (gnu), kudu, zebra (burchell’s), waterbuck, nyala, warthog (vortesvin), men flere andre kan også komme for. F.eks. bushbuck, blesbuck, common duiker, steenbuck, red hartebeest, oryx m.fl. Hvis du er til storvildt, har vi gode muligheder for bøffel, eland, sabelantilope m.fl.
Forhånds reservering
Når du booker opholdet skal du samtidig give besked, hvis du ønsker at komme på jagt. Afhængigt af dine ønsker om typen og antallet af trofæer eller hvis du ønsker overnatning på jagtstedet, skal der evt. betales et depositum – det informerer vi dig om når du forhåndsreserverer.

Mange af vore gæster på Mpala bliver først rigtig interesseret i at komme på jagt i Sydafrikas natur, efter de er ankommet og har talt med vores professional Hunter om mulighederne. Det er da også ofte muligt at komme på jagt, uden at have forhåndsreserveret, men der kan være risiko for at jagtstedet er reserveret til anden side.

Betaling
Alt betaling for jagt i Sydafrika skal foregå på Mpala Safari Lodge. Der betales med følgende kreditkort: Visa, Visa/DK, MasterCard eller Diners.  Konservatorarbejde, pakning og hjemsendelse etc. er ikke inkluderet i Mpalas jagtprisliste, idet det klares af konservatoren. Vi sørger for at aflevere dine trofæer til konservatoren og sætter dig i forbindelse med konservatoren og du aftaler direkte med konservatoren hvordan du ønsker trofæet behandlet og hjemtransport mv. (se nedenfor).
Trofæbehandling og konservatorarbejde
Vi anbefaler at du får dit trofæ behandlet hos konservatoren First Class Trophy (dansk firma), eller Life-Form Taxidermy (berømt sydafrikansk firma), som begge er særdeles dygtige og professionelle i international klasse og de er efter vores erfaringer yderst pålidelige. Life-Form kan dog have særdeles lange tider for behandling og forsendelse.

Du kan læse om konservatorerne på deres hjemmeside:

Life Form på: www.lifeformtaxidermy.com

First Class Trophy på: www.firstclasstrophy.com

Vi sørger for forbehandling af trofæet på stedet (skinning, saltning, mærkning mv.) og vi leverer trofæet til konservatoren sammen med dine kontaktoplysninger. Dernæst kontakter konservatoren dig pr. email og I aftaler pr. email om pris, hvordan trofæet skal behandles, hjemsendelse, transportforsikring osv. og du betaler direkte til dem.